top of page
lampje.png

Wanneer gaat dit zwemevent door?

zaterdag 3 september 2022

netwerk .png

Wie kan hier aan deelnemen? 

Iedereen is welkom om deel te nemen, maar voor bepaalde activiteiten is een bepaalde basis conditie vereist.

Afstandszwemmen (25m& 50m): voor mensen die gewoon zijn om regelmatig en lang(er) te zwemmen. Totaal ongetraind zal niet echt leiden tot ‘lange afstand’.
Voor alle ‘fysieke’ zwemonderdelen: getraind zijn, voldoende conditie hebben, voldoende fit zijn.
Droogtraining: Sportuitrusting, sportschoenen, geen ‘kwalen’ hebben die beletten om oefeningen uit te voeren. Droogtraining is géén revalidatie => moet wel leiden tot betere stabiliteit, kracht en lenigheid)
Modeltraining: Voor geoefende zwemmers. De trainer kan ter plekke aanpassen naar ‘soort’ zwemmer: korte / langere afstand, sprinter of niet, …
Open water 1 km zwemmen: Enkel voor geoefende zwemmers. 

Ook als je alleen maar een frisse plons wil maken, dan ben je meer dan welkom om een baan te huren, op je gemak te komen dobberen en je te laten sponsoren via de crowdfunding pagina.

Vanaf welke leeftijd kan ik mij inschrijven?

Inschrijven voor baby swim kan voor kinderen vanaf 1 jaar tot 2-3 jaar, kinderen vanaf 3 jaar kunnen in het zwembad terecht voor watergewenning. Indien een bepaalde nevenactiviteit voor een specifieke leeftijdscategorie is, dan wordt dit ook zo op de website vermeld. Neem zwembandjes / zwemring met tuigje mee indien uw kind geen zwembrevet heeft. 
Geoefende zwemmers (kinderen met brevet) zijn welkom in Lago ongeacht leeftijd. Voor de Brugse Doortocht is de minimumleeftijd bij kinderen 11 jaar met brevet en zeer goed getraind om in open water te zwemmen.

Kan ik de dag zelf beslissen om te komen?

Zowel voor Brugge als Kortrijk vragen we om op voorhand in te schrijven via de website www.kopjeonder.be. We sluiten de inschrijvingen af op donderdag 1 september 2022.

Trainingsschema nodig om te trainen? 

Speciaal voor Kopje Onder werd een trainingsschema ontwikkeld door KZK Spurs, dat je hier kan downloaden om tijdens de voorbereidingsweken te gebruiken.  

inspiratie en doel.png

Waar vindt dit plaats?

Brugge – Brugse Doortocht – uniek open water zwemevent! 
 

Wil je graag in open water zwemmen? Dan kun je terecht in de Langerei in Brugge. Daar wordt de 23ste Brugse zwemdoortocht georganiseerd. Voor kopje onder zijn er twee tijdsloten voorzien waarop je kunt zwemmen: om 15u50 en 16u.  
 

Zwemparcours: Langerei, 8000 Brugge
 

Onthaal: Sint-Leo Hemelsdaele Secundaire school 
 

Parkeren in Brugge 
Voor een bezoekje aan de binnenstad kun je bij voorkeur parkeren in de gratis randparkings, in de parking Station of in de ondergrondse publieke parkings. Voor de bezoekers is de volledige binnenstad een betalende zone. Het bovengronds parkeren is beperkt in tijd, min 30 minuten en max. 4 uur tussen 9u. en 20u. 

 

Routebeschrijving – met de trein / te voet
 

Brugge is goed bereikbaar met de trein. Voor alle mogelijke treinverbindingen, klik op www.b-rail.be. Vanuit t Zand gaan diverse bussen (14, 4 en 41) naar het stadscentrum. De haltes die zich het dichtst bij jouw bestemming bevinden: Brugge Gouden Handstraat; Brugge Stokersstraat; Brugge Koningsbrug; Brugge Stadsschouwburg; Brugge-Sint-Pieters - Bruges-Saint-Pierre; Brugge - Bruges. Te voet is het ongeveer 18 minuten wandelen van het station naar de startplaats. 

Lago Kortrijk 
 

Zwem je liever niet in open water? Dan verwelkomen we je graag in LAGO Kortrijk Weide om baantjes te zwemmen of tal van nevenactiviteiten te ontdekken. De allerkleinsten kunnen er terecht voor baby swim (vanaf 1 – 3 jaar). De peuters en kleuters (vanaf 3 jaar) voor watergewenning. Werk je liever aan techniek? KZK Spurs voorziet een modeltraining techniek.

 
Routebeschrijving - met de auto

Het zwembad LAGO Kortrijk Weide op dit adres: Nelson Mandelaplein 19, Kortrijk. Indien uw GPS dit adres niet herkent, kan je Burgemeester Lambrechtlaan (eventueel rondpunt Blekerstraat) ingeven. 
 

Betalende parking Kortrijk Weide: Het eerste uur parkeer je gratis. Wens je op deze parking langer te parkeren, dan is dit betalend. 
Betalende parking Haven: Goedkoper langer parkeren op 100 meter wandelafstand kan in de Botenkopersstraat. Ook hier is minder dan 1 uur parkeren gratis. 
Routebeschrijving - met de trein
Het station van Kortrijk ligt op 850 meter van het zwembad. Voor alle mogelijke treinverbindingen, klik op volgende link: www.b-rail.be.
Routebeschrijving - met de bus
Neem aan het station lijn 4-6-40-42-52-53-60-61-62, stap af aan de Halte Kortrijk De Appel. Stap 300 meter tot aan het zwembad. 

Wat zijn de kledijvoorschriften? 

Het LAGO sportbad is enkel toegankelijk in zwemkledij. Vergeet je handdoek en zwembril niet mee te nemen! 
Bikini, badpak, zwemshorten tot boven de knie en aanpassende zwembroek zijn toegelaten. Zwemshorten op of onder de knie zijn net zoals t-shirts, kleedjes en rokjes verboden. Ondergoed wordt niet aanvaard, ook niet onder de zwemkledij. Burkini's en hoofdeksels worden ook niet toegelaten. Het dragen van een badmuts daarentegen kunnen we alleen maar motiveren.
We vragen ook om alleen maar zwemkledij vervaardigd uit badstof te dragen.

 

 

 

 

 

 

OK: zwemslip, zwemboxer of korte, aanspannende zwembroek, badpak & bikini
Niet OK: zwemshort of boardshort, T-shirts, kleedjes, rokjes & strings, burkini’s & hoofddeksels (behalve badmuts), ondergoed (ook niet onder de zwemkleding)

 

 

Brugse doortocht 
 

  • Zwembroek/Zwempak 

  • Triatlonkleding/ open water pak is toegestaan

  • Handdoek

  • Slippers

  • Zwembril

  • Badmuts

kledijvoorschriften.jpg
platform koalect crowdfunding.png

Toon je deelname en plaats onze banner/visual (als profielfoto) in je account op sociale media!

Download de banner hier.

support en vragen.png

Staat je vraag hier niet tussen? 

Mail naar info@kopjeonder.be en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Brugge praktsch
Kortrijk praktisch
bottom of page